September 2020

Hej kära medlemmar!

Äntligen fick vi komma tillbaka till skolan! Efter vad som nästan känts som en evighet hemma i kårantän med distansundervisning fick vi äntligen se skolans portar öppnas och elever springa till dörren för att fånga den innan den stängs. Vi i kåren fick dessutom äran att vara i skolan hela två (!) dagar innan skolstarten och välkomna alla våra käraste nya ettor och blivande medlemmar till vår fina skola. Första dagen fick vi till och med äta lunch tillsammans med alla ettor, berätta lite om skolan, människorna där och så inte minst kåren såklart. Trots årets omständigheter och det tajta schemat vi fick andra dagen verkade det som att ettorna gillade oss ändå. Nästan alla ettor blev medlemmar redan andra dagen på terminen, hela 98%! Vi är så glada att all ni nya medlemmar känner sånt driv och intresse och vi välkomnar er alla med stora kramar, på distans såklart ;). Tack för att ni vill vara en del av kåren. Efter en vecka drog den årliga poängjakten igång, med över 200 poäng tillgängliga att samla in. Även där var vi väldigt glada att få se sånt högt engagemang, över alla årskurser till och med!

Sedan kom september med nya event och spännande möjligheter på gång. Vårt första stora event för året, Run of Hope drog äntligen igång; tillsammans med elever hos bland annat Anna Whitlocks, Norra Real, Kungsholmens Gymnasium och vår systerskola VRG Jarlaplan samlade vi in över 16 000 kr som gick oavkortat till barncancerfondens arbete. Som ordförande är jag otroligt stolt att få vara del av en organisation som verkligen visar att vi tillsammans kan göra skillnad. Stor eloge till vår projektgrupp och de andra elevkårerna med projektansvarig Ella Hammer vid spetsen, som lyckades så bra med årets Run of Hope.

Sen kunde vi äntligen dra igång med årets utskottssökning. Som ni har sökt! Ca 170 ansökningar har kommit in och våra utskottsordföranden är galet ivriga att få börja arbeta med er. Utan utskotten är kåren ingenting, utskotten är grunden för att vi kan fortsätta göra allt fantastiskt kåren gör. Om ni har några övriga frågor kring utskotten, ryck tag i utskottsansvarig Hilda Johansson eller någon av respektive utskottsordförande så kommer de mer än gärna svara på era frågor.

Med det sagt vill jag tacka för varje stund jag nu får med er; att få se alla gamla och nya ansikten i korridorerna efter månader av karantän gör det alltid roligt att få gå till skolan.

Mitt löfte står kvar, om alla ettor är medlemmar innan jul, kommer jag att färga håret grönt. Vi saknar inte många personer för att nå dit, endast 2 personer i ettan är inte medlemmar än.

Och som sista not: skoltröjorna är på väg.

Tillsammans gör vi var dag mindre vardag

Kårkramar,

Elevkåren genom ordförande Alexander Storgårds